Nokia Lumia 800 review

Jarenlang stond Nokia bovenaan de markt van telefoonaanbieders. Nokia was zo ongeveer synoniem voor ‘mobiele telefoon’. Maar toen de iPhones en smartphones hun opwachting maakten werd de Nokia ouderwets en had veel moeite om bij te blijven op deze nieuwe markt.

Maar nu is de Nokia terug met de nieuwste Nokia Lumia 800! Is dit de telefoon waarmee Nokia weer terug in de spotlights komt staan, waarmee ze hun imago flink vernieuwen, waarmee ze de concurrentie aangaan met de iPhones en andere smartphones en terug zijn alsof ze niet weg zijn geweest?

Windows Phone
Nokia hield tijdens alle veranderingen en de opkomst van nieuwe besturingssystemen altijd vast aan hun eigen systeem Symbian. Dit is een gebruiksonvriendelijk programma, waar ze ook tien jaar geleden al mee werkten. Begin dit jaar kondigde Nokia aan te gaan werken met Windows Phone van Microsoft. Een verrassing aangezien

ze nu dus toch van hun eigen bestuderingssysteem afzagen en een grotere verrassing door de keuze voor Windows Phone. Dit omdat Android en iOS veel grotere marktaandelen bezitten. Het is een risico dat genomen wordt en nu getest wordt met de Nokia Lumia 800.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de Nokia Lumia 800 is zeer positief te noemen, het is een hele mooie smartphone. De behuizing bestaat enkel uit kunststof en voelt glad aan. Het scherm is gemaakt van krasvast Corning Gorilla Glass en heeft een lichte bolling. Deze bolling zorgt voor ronde zijkanten van de telefoon en tevens lopen de boven- en onderkant iets af. De lengte van het toestel is 116,5 mm bij 61,2 mm, heeft een dikte van 12,1 mm en het toestel heeft een gewicht van142 g.

Scherm
De Nokia Lumia 800 beschikt over een ClearBlack Amoled scherm. Een scherm was nog nooit zo inktzwart, maar ook de overige kleuren spatten van het scherm af. Ondanks dat het scherm niet het grootste scherm is onder smartphones en ook niet de hoogste resolutie van het scherm heeft, is het scherm van deze Nokia Lumia 800 van zeer hoge kwaliteit. De grootte van het scherm bedraagt 3,7 inch en resolutie bedraagt 800×480 pixels.

Overige hardware
De Nokia Lumia 800 heeft een 1,4 Ghz-processor. Dit draait goed op Windows Phone, het werkt snel, hapert nauwelijks en het virtuele toetsenbord werkt erg gemakkelijk. Door de lichte bolling voelt het aanraakscherm fijn aan, het is een telefoon waaraan je nauwelijks hoeft te wennen.
De Nokia Lumia 800 beschikt over een enkele 8 megapixel camera aan de achterkant van het toestel. Het beschikt niet ovet een camera aan de voorkant van het toestel, maar de camera maakt erg goede foto’s. De camera heeft een led-flits en dit werkt goed, ook bij minder licht.
De batterij gaat bij intensief gebruik ongeveer 1,5 dag mee. Dat is niet erg lang, maar wel gewoonlijk bij smartphones.

Extra’s
De Nokia Lumia 800 beschikt over de gratis app Nokia Drive, dit is een uitstekende routenavigatie. De kaarten hiervoor worden vantevoren gedownload, waardoor je onderweg geen problemen ondervindt wanneer je bijvoorbeeld het buitenland in rijdt. Het GPS signaal is gratis en hiermee weet de telefoon snel waar je je bevindt.

Ook beschikt de Nokia Lumia 800 over Nokia Music. Bij dit programma worden onder andere alle concerten in de omgeving, voor de komende dagen, weergegeven. De Local Scout van Windows Phone geeft weer wat er in de buurt te zien en te doen is en ook waar restaurants, uitgaansgelegenheden en dergelijke zich bevinden met bijbehorende informatie.
Apps

De Nokia Lumia 800 werkt met Windows Phone en dus niet met Android of iOS. Hierdoor zal het voor sommige even wennen zijn. Facebook, Whatsapp en andere grote apps zijn beschikbaar en werken uitstekend, maar overige apps als NU.nl of Marktplaats zijn nu nog niet mogelijk. Dit zou een nadeel kunnen zijn bij de overweging voor de aankoop, maar de Nokia Lumia 800 met Windows Phone werkt overzichtelijk, uitstekend en heeft veel mogelijkheden.

Conclusie
De Nokia Lumia 800 is een mooie smartphone, heel gemakkelijk in het gebruik en het kan de concurrentie met andere smartphones uitstekend aan. Nokia is helemaal terug met de Nokia Lumia 800!

GD Star Rating
loading...
Nokia Lumia 800 review, 3.7 out of 5 based on 40 ratings